ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ο εκδοτικός οίκος ΝΗΜΕΡΤΗΣ μέσα από τον επιτυχημένο κύκλο εκδόσεων που έχει στο ιστορικό του, εγκαινίασε το εργαστήριο δημιουργικής και εκφραστικής γραφής, που γνωρίζει μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του μεγάλη επιτυχία και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όσους αρέσει να γράφουν ή σε εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν να γράφουν, να νιώσουν ελευθερία, να αποκαλύψουν τον εαυτό τους και το ταλέντο τους και να αισθανθούν κάθαρση. Στο εργαστήριο δημιουργικής και εκφραστικής γραφής των εκδόσεων ΝΗΜΕΡΤΗΣ ο σπουδαστής θα αισθανθεί πως βουτά την πένα του στην ψυχή του για να αποτυπώσει στην συνέχεια στο χαρτί την αυθεντική του φύση. Στα μαθήματα αντικρίζει κανείς την αλήθεια που υπάρχει μέσα του αλλά πολλές φορές δεν τη γνωρίζει.

Η δημιουργία του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής είναι μια νέα μορφή κοινωνικότητας που δεν αποσκοπεί στην κοινωνική επίδειξη και σε ανώφελη διασκέδαση. Οι συμμετέχοντες αισθάνονται ότι προσφέρουν  στον εαυτό τους την επαφή με κάτι σημαντικό, εκτός της καθημερινής τριβής, το οποίο μπορούν να μοιραστούν  σε συνθήκες διαλόγου, συνύπαρξης με άλλους ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, συχνά από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα.  Από μόνη της η συνθήκη αυτή έχει γίνει και πολύτιμη, και δυσεύρετη στις ημέρες μας.

 

Τα μαθήματα που διδάσκονται σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό χώρο στην οδό Αιολίας 4, στη Νέα Κηφισιά και αφορούν ενήλικες, διδάσκει ο έμπειρος συγγραφέας Κώστας Πιπέρης. Έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες και ψυχολογία. Βραβευμένος με το βραβείο νεανικής πεζογραφίας, έχει γράψει δεκάδες τίτλους βιβλίων, πολλά από αυτά παιδικά και εκπαιδευτικά. Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλία του που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους, έχουν μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό. Γόνος εκδοτικής οικογένειας, μεγάλωσε μέσα στο χώρο του βιβλίου, διδάχθηκε μέσα από σεμινάρια και διαλέξεις την Τέχνη και Τεχνική του Λόγου, την οποία και διδάσκει, έγινε ένας έμπειρος επιμελητής κειμένων και ένας καταξιωμένος συγγραφέας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, τόσο για θέματα ψυχολογίας όσο και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Στο εργαστήριο δημιουργικής και εκφραστικής γραφής του εκδοτικού οίκου ΝΗΜΕΡΤΗΣ, οι σπουδαστές έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα εξαιρετικό συνδυασμό της τέχνης του λόγου και της θεραπείας της ψυχής, μέσα από τις συμβουλές του Κώστα Πιπέρη, που κυριολεκτικά οδηγεί τους συμμετέχοντες σε μία κατάδυση στον εσωτερικό τους κόσμο, που στη συνέχεια τους βοηθά να γράψουν, να μιλήσουν, να εκφραστούν. Το περιβάλλον που διδάσκονται τα σεμινάρια αποτελεί πηγή ηρεμίας, γαλήνης και ελεύθερης έκφρασης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψει και να αποκαλύψει ταλέντα, τους εραστές της γραφής, να ξεναγήσει στα άδυτα της ψυχής του συγγραφέα – λογοτέχνη όλους όσους αγαπούν τη γραφή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος-μυθιστορήματος-ποίησης και τα καλύτερα έργα θα εκδίδονται και θα προωθούνται από τον εκδοτικό οίκο ΝΗΜΕΡΤΗΣ.

 

 

Θεματικές ενότητες

  • Λογοτεχνία και σενάριο
  • Διήγημα
  • Μυθιστόρημα
  • Πλοκή
  • Παιδικό βιβλίο
  • Ποίηση 
  • Αφήγηση
  • Επιμέλεια κειμένων

Κάθε κύκλος σπουδών διαρκεί 2 μήνες ή 8 δίωρα

Σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα για παιδιά-έφηβους

Μετά από την επιθυμία πολλών  γονέων που θέλουν να προσφέρουν περισσότερες γνώσεις έκφρασης και δημιουργικής γραφής στα παιδιά τους, ο εκδοτικός οίκος ΝΗΜΕΡΤΗΣ σύντομα θα εγκαινιάσει τμήμα για παιδιά και εφήβους. Η Δημιουργική Γραφή είναι μια σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδος που προσεγγίζει το παιδί  με βιωματικό τρόπο για να βελτιώσει το λόγο και τις δυνατότητές του και  στηρίζεται στην αναδόμηση των στοιχείων μιας λέξης, μια πρότασης ή ενός κειμένου, με σκοπό την παραγωγή νέων κειμένων, και λειτουργεί συμπληρωματικά στο μάθημα της Έκθεσης.

Comments