ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΗΜΕΡΤΗΣΟ εκδοτικός οίκος ΝΗΜΕΡΤΗΣ, πήρε το όνομά του από μία Νηρηίδα, τη Νημερτή, που σημαίνει «φιλαληθεία» και δημιουργήθηκε από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στο χώρο των εκδόσεων. Κύριος σκοπός μας είναι η έκδοση και διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, αλλά και η εκτύπωση κάθε εντύπου που θα μας ζητηθεί.

Η ιστορία του ξεκινά πριν από 60 χρόνια, όταν ο Σπύρος Πιπέρης βάζει τον θεμέλιο λίθο της εταιρείας, ξεκινώντας από μία μικρή μονάδα παραγωγής καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και εκτυπώσεων βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών. Είναι άριστος στην εργασία του, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον εμπιστεύεται όλος ο νομικός κόσμος της Αθήνας για την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία νομικών βιβλίων και πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι του πνεύματος που ήθελαν τα έντυπά τους να ξεχωρίζουν. Την εμπιστοσύνη τους έδειξαν και μεγάλες εταιρείες για την βιβλιοδεσία στοιχείων τους μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη σήμερα ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Γρήγορα αναδεικνύεται και στον εκδοτικό τομέα, μεγαλώνοντας τις επιχειρήσεις του και τα σχέδιά του. Τα βιβλία που εκδίδει, έχοντας συνεργάτες αξιόλογους συγγραφείς και ερευνητές, αφήνουν εποχή στη διαδρομή του επαγγελματικού του στερεώματος. Το 1984 εκδίδει τα πρώτα παιδικά βιβλία του οίκου με συγγραφέα τον γιο του Κωνσταντίνο Πιπέρη, που γίνονται ανάρπαστα. Την ίδια χρονιά, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Υπουργείου Εξωτερικών, εκδίδει και διανέμει το μοναδικό βιβλίο «Κατακτητική Ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο», για το οποίο όλος ο ελληνικός και τούρκικος τύπος μιλά. Στη συνέχεια συνεργάζεται με τα ελληνικά Πανεπιστήμια, εκδίδοντας αρχικά σημειώσεις και μετά συγγράμματα, που διανέμονται στους φοιτητές.

Σήμερα έχει αναλάβει τα ινία η δεύτερη γενιά, που ακολουθεί την ίδια πορεία ως προς την ποιότητα και την ευελιξία στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Την θέση της διεύθυνσης της εταιρείας κατέχει η Μαρίνα Πιπέρη.

Οι συνεργάτες μας που απασχολούνται στον τομέα των γραφιστικών, έχουν επιλεχθεί με αυστηρά κριτήρια, προκειμένου το εκδοτικό αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της παραγωγής και είμαστε υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα, που φροντίζουμε να είναι άριστο.

Με τις εκδόσεις ΝΗΜΕΡΤΗΣ συνεργάζονται πολλοί Καθηγητές της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση του πανεπιστημιακού κόσμου στην εκδοτική μας διαδρομή, ήταν για όλους τους συντελεστές αυτής της προσπά-θειας, πηγή ξεχωριστής ικανοποίησης. Η συνεργασία μας με τους συγγραφείς, είναι άριστη, τόσο στην επεξεργασία και επιμέλεια των συγγραμμάτων τους όσο και στην προώθηση τους. Φροντίζουμε για την παρουσίασή τους μέσω του τύπου και του Διαδικτύου και σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουμε τα συγγράμματα σε ειδικούς χώρους με ομιλία των συγγραφέων. 
Προσκαλούμε τους διδάσκοντες στα Α.Ε.Ι, Α.Τ.Ε.Ι και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση να συνεργαστούμε σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον που δίνει αξία στο συγγραφικό έργο, με άριστους όρους συνεργασίας και ευελπιστού-με ότι μέσα από την συνεργασία μας αυτή, θα ικανοποιηθούν οι προσδοκίες σας. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας.
 
Τα συγγράμματα του εκδοτικού μας οίκου διανέμονται στους φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ μέσα από το σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ των βιβλίων μας γίνεται από τον εκδοτικό μας οίκο. Μπορείτε όμως να τα προμηθευτείτε και από τα βιβλιοπωλεία e-books και PUBLIC, από την εταιρεία διακίνησης βιβλίων "ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ"  καθώς και από άλλα βιβλιοπωλεία, που μπορούν να απευθύνονται σε εμάς ώστε να τους τα προμηθεύουμε.

Συγγράματα
Εκτυπώσεις
Συνέδρια