ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΣΑΛΑΣ

                ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
              ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΚΑΤΟΥ

Φωτογραφία του Εκδόσεις Νημερτής Πανεπιστημιακές Εκδόσεις.                       
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ
Φωτογραφία του Εκδόσεις Νημερτής Πανεπιστημιακές Εκδόσεις.

EYΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ


Φωτογραφία του Εκδόσεις Νημερτής Πανεπιστημιακές Εκδόσεις.


Φωτογραφία του Εκδόσεις Νημερτής Πανεπιστημιακές Εκδόσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣΦωτογραφία του Εκδόσεις Νημερτής Πανεπιστημιακές Εκδόσεις.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΠΕΡΗΣ


 
 
.

Ο Γιάννης Τσούμας γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι του Πειραιά και έζησε αρκετά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία. Με διττή κατεύθυνση στον καλλιτεχνικό, αλλά και ακαδημαϊκό χώρο, ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο σπουδών του στο Harrow College of Higher National Diploma (H.N.D.): Design Ceramics, ολοκληρώνοντάς τον με την απόκτη-ση του Bachelor of Arts (B.A. Hons): 3D Design (Ceramics bias Sculpture), στο Middlesex Polytechnic του Λονδίνου. Ο δεύτερος κύκλος σπουδών του –καθαρά θεωρητικός- άρχισε με τη απόκτηση του Master of Arts (M.A.) στην Ιστορία του Βιομηχανικού Σχεδιασμού από το Middlesex University του Λονδίνου και ολοκληρώθηκε με την απονομή του τίτλου του Διδάκτορα στην Ιστορία της Τέχνης (Ph. D.) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του πλούσιο καλλιτεχνικό (είκοσι ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, εικονογραφήσεις βιβλίων κ. ά.), αλλά κα συγγραφικό έργο (δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού), καθώς και πολυπληθείς συμμετοχές σε ημερίδες και πανελλήνια / διεθνή συνέδρια (ως εισηγητής, αλλά και ως μέλος των επιστημονικών επιτροπών). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τέχνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διδάσκων στη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμο-γών στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών (Σ.Γ.Τ.Κ.Σ.-Τμήμα Διακοσμητικής


Ο Ευστράτιος Γεωργούλας γεννήθηκε στις 21-1-1972 στην Αθήνα, κατάγεται από το Μανδαμάδο Λέσβου και κατοικεί στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου τον Ιούνιο του 1989. Μετά από επιτυχείς πανελλαδικές εξετάσεις εγγράφηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τις σπουδές περάτωσε τον Ιούνιο του 1993,οπότε έλαβε το πτυχίο του. Τον Οκτώβριο του 1993 εγγράφηκε μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Εγκληματολογικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Ιούνιο του 1994 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κοι-νωνιολογίας ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα «Κοινωνική Αναπαράσταση του προπαραβατικού ανηλίκου και αντιμετώπισή του στην Ελλάδα». Αναγορεύθηκε διδάκτορας τον Μάιο του 1998 με βαθμό «Άριστα», ύστερα από επιτυχή υποστήριξη της παραπάνω διατριβής. Έχει εργαστεί:
1. Ως συνεργάτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αrt στα FM», 1989-1995.
2. Ως συνεργάτης του περιοδικού «Η Θητεία Σήμερα» που εκδίδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,1996.
3. Ως ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, 1996-1998.
4. Ως επιστημ. συνεργάτης του τηλ/πτικού σταθμού «Junior’s TV»,1997-8.
5. Ως επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Χαϊδαρίου και Υπεύθυνος του
Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων, 1998.
6. Ως ειδικός επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή «Συνήγορος του
Πολίτη» από το Νοέμβρη του 1998,ως Απρίλιο 2001.
Έχει εκπαιδευτεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στο κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση μετά το 2000», στα εξής γνωστικά αντικείμενα: τα όρια του δημόσιου τομέα - σχεδιασμός πολιτικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο-διαδράσεις διοικητικών επιπέδων :
υπερεθνικό, εθνικό, τοπικό-οργανωτικές και λειτουργικές καινοτομίες στις δημόσιες οργανώσεις-δημόσιος τομέας και κοινωνία των πληροφοριών-επικοινωνίες και νέες τεχνολογίες.
Από τις 21.6.2000 έχει εκλεγεί στο Τμήμα Κοινωνιο-λογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία της Νεότητας του Ελεύθε-ρου Χρόνου, του Αθλητισμού και της Αναψυχής», αντικείμενο η διδασκαλία του οποίου έχει αρχίσει από το χειμερινό εξάμηνο του 2000. Από το 2006, είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του ελεύθερου χρόνου και του Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στις 11/5/2017 εκλέχθηκε στη βαθμίδα Καθηγητή.
                            
                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΤΙΚΗΣ -  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΤΙΚΗΣ

Ο  Μιχάλης Καρπαθάκης γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, όπου και παρέμεινε μέχρι που τελείωσε της γυμνασιακές του σπουδές. Αν και ορεινό το χωριό, από πολύ μικρός είχε χρηστεί θαλασσινός, λόγω
της μακράς θαλασσινής παράδοσης της οικογένειας της μάνας του. Το πρώτο του ταξίδι, τον Απρίλη του 1964 και το τελευταίο τον Ιούλιο του 2005. Ταξίδεψε με όλα τα είδη των πλοίων σε όλες της θάλασσες του κόσμου σαν δόκιμος, Ανθυποπλοίαρχος, Υποπλοίαρχος, Πλοίαρχος. Τώρα ζει στο χωριό του και αγναντεύοντας το Λιβυκό πέλαγος, γράφει τις θαλασσινές του ιστορίες από σημειώσεις που είχε κρατήσει και τα όσα θυμάται.
                    

Ο Κωνσταντίνος Πιπέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Ψυχολογία με έμφαση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπευτική μέθοδο. Από τη νεαρή του ηλικία οι καθηγητές του διαπίστωσαν ότι είχε έφεση στον λόγο και με την παρότρυνσή τους διδάχθηκε την Τέχνη και Τεχνική του Λόγου και βραβεύθηκε με το Α΄ Βραβείο της νεανικής πεζογραφίας σε πανελλήνιο διαγωνισμό πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών. 
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότεροι από 50 τίτλοι βιβλίων του σε συνεργασία με αθηναϊκούς εκδοτικούς οίκους. Έχει επιμεληθεί πολλά επιστημονικά πανεπιστημιακά συγγράμματα και λογοτεχνικά βιβλία και αρθρογραφεί σε εφημερίδα δημοσιεύοντας άρθρα για την ψυχολογία των εφήβων και κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά άρθρα. Το 1985 ορίστηκε γενικός επιμελητής από τον εκδοτικό οίκο Τελέθριον και το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Υπουργείου Εξωτερικών για την έκδοση του βιβλίου «Κατακτητική Ναυσιπλοϊα στο Αιγαίο», που αποτέλεσε ντοκουμέντο για την εξωτερική μας πολιτική. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Έρευνας Επιστήμης και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε για πολλά χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανμίου Αθηνών Διδακτική Μεθοδολογία, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το έργο των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών. Έχει επίσης διατελέσει στέλεχος διοίκησης σε δημόσια σχολεία. Έχει διδάξει εργατική νομοθεσία σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες της Αττικής στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Είναι πιστοποιημένο μέλος από το υπουργείο παιδείας για την διαχείριση κρίσεων που έχουν αιτία τον σχολικό εκφοβισμό.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε χώρους Τέχνης αλλά και σε ειδική πλατφόρμα ON LINE μαθημάτων, τη Δημιουργική Γραφή και Έκφραση. Κρίθηκε ως εισηγητής στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τη Δημιουργική Γραφή, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο νησί της Κέρκυρας, 6-8 Οκτω-βρίου 2017.
 
Ως εκδοτικό γεγονός αναμένεται να είναι η έκδοση του βιβλίου του "Τα μυστικά της Ψυχικής Αυτοθεραπείας" που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.
Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε την ψυχοθεραπευτική μέθοδο μέσα από τη δημιουργική γραφή και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά


Comments